מחירי תכנון פיננסי
תכנון פיננסי – מה זה ולמי הוא מיועד?
במהלך החיים כל אחד מאיתנו צובר כסף במספר אפיקי השקעה: פנסיה, פיקדונות בבנקים, קופות גמל, קרנות השתלמות ועוד. לכל מכשירי ההשקעה מאפיינים ייחודיים לו, ומי שיודע לנצל אותם כהוגן מובטח לו חיים בכבוד לאחר הפרישה. מטרתו של המתכנן הפיננסי הוא לרכז את כלל ההון האישי שצברנו ולבחון מספר פרמטרים: האם הכסף מנוהל נכון, האם רמות הסיכון משקפות את הגיל שלנו ואת המטרות, האם נוצלו כל הטבות המס למיניהן וכו’. מטבע הדברים, מחירי תכנון פיננסי נגזרים ממאפייני הלקוח וצרכיו, ולפני שאתם מתכוונים לסגור עם מתכנן פיננסי חשוב שתקראו את זה.
למה אנחנו צריכים תכנון פיננסי?
סקרים שנעשו לאחרונה מחזקים את הערכה כי יותר ויותר ישראלים מרגישים חוסר ביטחון כלכלי. אין יותר קביעות בעבודה, אין ביטחון תעסוקתי, והמשכורת החודשית שלנו, שהיא המשענת העיקרית שלנו, כבר לא בטוחה כמו שהייתה. מצד שני, תוחלת החיים בישראל רק עולה מדי עשור והדיבורים על כך שנזדקק ליותר כסף בזקנה כדי לשמור על רמת החיים הגבוהה שלנו היא כבר עובדה מוגמרת. לכן, התנהלות פיננסית חכמה היא כזו שלא מהססת להיעזר במתכנן פיננסי CFP מקצועי עם ידע ומומחיות בכל התחומים הרלוונטיים להבטחת עתידנו: ייעוץ השקעות, כלכלת משפחה, ביטוח, ראיית חשבון ועוד.
מהם מחירי תכנון פיננסי?
מתכננים הכפופים לקוד אתי מחמיר ומפוקחים על ידי לשכת המתכננים הפיננסים בישראל, עשויים לרוב לפעול בכמה מודלים פופולריים:
שכר טרחה: סכום הנע בין 4,000 ל-30 אלף ₪ הנגבה מראש עבור בניית תוכנית ויישומה בשטח, והוא נקבע בהתאם לכמות הזמן והפעולות אותם יצטרך להשקיע המתכנן בתיק שלכם.
תעריף שעתי: סכום הנע בין 500 ל-2,000 ₪ הנגבה רטרואקטיבית לפי שעה. המודל מתאים לרוב לאנשים שצריכים פגישה או יישום של פעולה ספציפית.
דמי ניהול קבועים: מודל המונהג לרוב בקרב לקוחות כשירים היכולים לבחור במתן דמי ניהול הנעים בין 0.2%-1% מסך הנכסים הנזילים שלהם, כמו ניירות ערך והשקעות אלטרנטיביות ללא נדל”ן.
המתכננים הפיננסים שלנו יעזרו לכם ליצור תוכנית פיננסית המתאימה לצרכים והמטרות שלכם תוך כדי מתן דגש על שימור ואף שיפור איכות החיים אליה אנחנו רגילים ככל האפשר ולאורך זמן, לצד תוכנית ייעוץ וליווי פיננסי מקיפה וייחודית אשר נבנתה ביסודיות ע”י מייסד החברה – אריאל אזואלוס.